Wasserij De Blinde

Wasserij De Blinde

Al meer dan 100 jaar specialist in textielreiniging! Wasserij de Blinde is samen met Rentex Floron onderdeel van Floronet Holding en is één van de grootste zelfstandige horecawasserijen in Nederland. Onze productielocatie in Heerenveen bestaat uit een oppervlakte van 7.200 m² waarbij alle productgroepen onder één dak worden verwerkt met diverse reinigingstrajecten.

bottom

Het productieproces

Transport

Onze logistieke afdeling beschikt over een eigen wagenpark met vrachtauto’s, bakwagens en bestelauto’s. Hierdoor zijn wij flexibel en kunnen we routes direct afstemmen op uw wensen en behoeften.

 

Sorteren

Als de was bij de afdeling transport binnen komt, vervolgt het de route naar de afdeling vuilsorteer. Hier wordt de was per klant op artikelniveau gesorteerd. In waszakken aan een hangbaansysteem wordt de was getransporteerd naar de wasstraat.

 

Wassen

Wasserij De Blinde maakt gebruikt van zes verschillende soorten wasbuizen waar via een geautomatiseerd wasproces, met een minimaal gebruik aan water en energie, wordt gewassen.

 

Drogen

Als de was uit de diverse wasbuizen komt, wordt het mangelgoed voorgedroogd en dekbedden/badgoed wordt volledig gedroogd. Daarna wordt het schone wasgoed via een hangbaansysteem getransporteerd naar de mangels en vouwmachines.

 

Mangelen

Het voorgedroogde mangelgoed zoals (kop)hoeslakens, dekbedovertrekken, slopen, servetten, tafellakens en doeken wordt ingestoken door onze medewerkers in mangels. Het vouwen gebeurt automatisch op de door u aangegeven wijze.

 

Vouwen

Volledig gedroogde artikelen zoals handdoeken en badmatten worden automatisch en badjassen handmatig gevouwen. Vervolgens worden de artikelen per klant gesorteerd en in rolcontainers geplaatst.

 

Inpakken

Nadat het textiel van de klant is gecontroleerd, pakken wij deze in op klantniveau of op orderniveau. Waarbij de rolcontainers door de afdeling expeditie in de juiste transportroute worden geplaatst. Vervolgens laden de chauffeurs de rolcontainers in om ze op de afgesproken dag en tijd bij u af te leveren