Nieuws van Wasserij De Blinde

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen, nieuws- en persberichten van Wasserij De Blinde.
Bekijk hier het recente nieuws van Wasserij De Blinde.

bottom

Wasserij De Blinde genomineerd voor FTN Energieprijs

Samen met vier andere wasserijen is Wasserij De Blinde genomineerd voor de FTN Energieprijs. Deze prijs is in het leven geroepen in het kader van de Green Deal tussen het Ministerie van Economische Zaken, de branchevereniging FTN (Federatie Textielbeheer Nederland) en eenentwintig Nederlandse textielwasserijen die hierbij zijn aangesloten.

Wasserij De Blinde  investeert al jaren in duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. “Wij zijn zeer actief met verschillende projecten. We maken gebruik van een speciaal wasproces waardoor we met minder chemische middelen en lagere temperaturen kunnen wassen. Tevens wordt momenteel 75% van het waswater hergebruikt voor een nieuwe wascyclus. Daarbij wordt de restwarmte van het afvalwater ingezet om de temperatuur van het bedrijfswater te verhogen. Hierdoor realiseren we hoge besparingen in het energieverbruik. Ook hebben we onze droogprocessen en stoomketel geoptimaliseerd en hebben hierdoor een enorme reductie in het gasverbruik weten te realiseren. Tenslotte werken onze medewerkers actief mee aan deze besparingen door middel van “good housekeeping”,  hetgeen wil zeggen dat apparatuur en verlichting alleen bij daadwerkelijk gebruik worden ingeschakeld. Dat al deze resultaten niet onopgemerkt gebleven zijn en we hiervoor nu ook landelijke erkenning krijgen is een mooi compliment” aldus Guglielmo Venneri, salesmanager Wasserij De Blinde.

Federatie Textielbeheer Nederland
De Federatie Textielbeheer Nederland (FTN) is een vereniging waarbij vrijwel alle vooraanstaande Nederlandse wasserijen en linnenverhuurders zijn aangesloten. Leveranciers van onder andere; textiel, wasmiddelen, machines, apparatuur zijn eveneens aangesloten bij FTN. Voor de FTN Energieprijs beoordeelt de FTN alle deelnemers op hun energiebesparingen in het afgelopen jaar, de besparingsresultaten van de voorgaande drie jaren en de maatregelen en innovaties die hieraan ten grondslag liggen. De prijs wordt uitgereikt aan het bedrijf dat de beste vorderingen heeft gemaakt op het gebied van deze energiebesparing.

Wasserij De Blinde
Wasserij De Blinde, opgericht in 1913, is gespecialiseerd in het reinigen en leasen van textiel voor de horeca. Naast bad-, bed- en tafellinnen behoort ook de volledige verzorging van representatieve kleding en kokskleding tot de dienstverlening. Wekelijks wordt ca. 300.000 kg wasgoed door 180 medewerkers verwerkt. Wasserij De Blinde is, net als Rentex Floron , onderdeel van Floronet Holding. Twee familiewasserijen met meer dan 100 jaar waskracht. Als vierde generatie familiebedrijf streeft de wasserij naar continuïteit om zo het bedrijf over te dragen aan de volgende generatie en richt de dienstverlening zich op duurzaamheid in plaats van winst op de korte termijn.