Nieuws van Wasserij De Blinde

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen, nieuws- en persberichten van Wasserij De Blinde.
Bekijk hier het recente nieuws van Wasserij De Blinde.

bottom

Wasserij De Blinde in de pers: Wasserij De Blinde zet flinke stappen in een duurzamer wasproces.

Heerenveen - In de grote hallen van De Blinde zwieren blauwe zakken met witte nummers op grote hoogte aan railsystemen langs het dak. Naast het volautomatisch machinepark - dat wast, droogt, strijkt en stijft – springen de vele rolcontainers met wit wasgoed in het oog. Boven het geluid van de machines klinkt ‘We are the champions’ uit de muziekinstallatie. De medewerkers, een groot deel in blauwe korte broek en wit T-shirt, verwerkt wekelijks 300.000 kilogram aan vuile handdoeken, tafellakens, servetten en beddengoed. De menselijke hand staat nog aan het begin (sorteren en wasgoed aanreiken aan de machines) en eind (op rolcontainers leggen en de logistiek) van het proces. Exclusief de wachttijd is een handdoek in 45 minuten van vies naar schoon, droog en zacht.

De Blinde werkt uitsluitend voor hotels, restaurants en vakantieparken. Die zitten door het hele land, maar het gros in de nabijheid van Heerenveen. ,,Voor het strijken en stijven van linnen heb je grote machines nodig. De horeca heeft het wassen daarom uitbesteed, er zijn nog maar een paar hotels met een eigen mangel. Hotels en restaurants kunnen hun tijd ook beter inzetten voor gasten, en in ziekenhuizen voor patiënten”, zegt algemeen directeur Titus Mulder. De Blinde is onderdeel van Floronet. Daartoe behoort ook Rentex Floron in Bolsward waar het linnen voor ziekenhuizen en verzorgings- en verpleeghuizen wordt gewassen. In Heerenveen werken 180 mensen, in Bolsward 500.

In de textielreiniging heeft de afgelopen decennia een forse schaalvergroting en automatisering plaatsgevonden. Nederland telt nog drie grote wasserijen voor de zorg, in de horeca zijn het er veel meer en wordt een consolidatie verwacht. Het wassen maakt nog een klein deel uit van de service, vooral de logistiek is een grote operatie. Klanten kopen bij De Blinde de garantie van een kwalitatief en schoon linnenpakket dat op tijd wordt geleverd.

De kostprijs telt, en daarom poogt ook De Blinde steeds goedkoper te wassen. En er is oog voor de milieuvoetafdruk. ,,Duurzaam en economisch voordeel gaan hand in hand. Als een duurzame oplossing veel geld kost, word je duurder dan de concurrent en dan houdt het op. Maar er zijn zat oplossingen die besparing en duurzaamheid combineren.”

 

Twee jaar geleden ging De Blinde over op een wasproces met enzymen. Die breken het vuil grotendeels af. ,, Het chemische zuurstof verbruik (een maat voor de vervuiling van het afvalwater) in het rioolwater, waarop wij worden afgerekend voor de rioolheffing, is 50 procent minder geworden. De enzymen breken het vuil op een biologische manier af.” Ook kon de wastemperatuur in stappen worden verlaagd van 70 naar 45 graden Celsius, gaat het linnen langer mee en is het witgoed witter, vertelt Mulder. ,,We gebruiken daarnaast het spoelwater weer in de hoofdsop, en dat sop weer voor het inweken. Van het waswater wordt zo’n 75 procent hergebruikt.” Het vuile water met zeepresten dat in het riool verdwijnt, is afbreekbaar in de waterzuivering.

Verder verwarmt de warme lucht van het drogen het waswater volledig op. De wastemperatuur van 45 graden ligt hoger dan in het gemiddelde huishouden. ,,De eisen aan wassen zijn bij ons strenger dan thuis. Bij 30 graden gebeurt het doden van bacteriën en kiemen niet goed genoeg. Voor de werking van onze zeep is 45 graden ook nodig. We gebruiken wel maar 2,5 liter water per kilogram wasgoed, thuis is dat 20 liter.” Met het gebruik van enzymen in de reiniging van horecatextiel loopt De Blinde voorop, weet directeur Mulder. In Bolsward verwacht hij de wasmethode op termijn in te voeren.

De Blinde wil ook duurzaam omgaan met haar werknemers en investeert daarom jaarlijks 1 procent van de 35 miljoen omzet in opleidingen. Onlangs slaagden vijftien medewerkers voor een mbo-2 opleiding logistiek. ,,Met meer kennis en vaardigheden, verbeter je jezelf als organisatie. Mensen gaan anders te werk en zijn gemotiveerder. En we maken geen onderscheid of een werknemer twintiger of vijftiger is.” Om kwaliteit en betrokkenheid te waarborgen, kiest Mulder er voor mensen in vaste dienst te nemen. Al weet hij nog niet wat de toekomst brengt voor de combinatie van fysiek werk en een verhoogde pensioenleeftijd. ,,Een oplossing is daarvoor nog niet, maar ik wil graag kennis en ervaring behouden. We zullen creatief moeten zijn bij de inzet van personeel.”

Bron: Friesch Dagblad donderdag 9 maart 2017.